Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) Bouwservice Noord-Oost Groningen
Richard Offringa - Bouwservice Noord-Oost Groningen

Geschreven door:

E-mail Richard Offringa Linkedin Facebook

Huiseigenaren kunnen subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen. Het subsidieplafond van € 84 miljoen geldt tot 1 januari 2021. Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

Je neemt minimaal twee energiebesparende maatregelen
Eigenaar-bewoners kunnen de subsidie alleen achteraf aanvragen
Alleen de maatregelen die vanaf 15 augustus 2019 door een bouwbedrijf zijn uitgevoerd, komen in aanmerking
Er wordt per woning één keer subsidie verstrekt.

Subsidie voor duurzame energie (ISDE)
Je kunt subsidie aanvragen voor de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel en pelletkachel. Per 1 januari 2020 is er in totaal € 100 miljoen beschikbaar voor zakelijke en particuliere gebruikers. De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het soort apparaat en de energieprestatie. De precieze bedragen staan op site van de rvo. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Wil je subsidie aanvragen? Dan moet je eerst een apparaat kopen en laten installeren, voordat je de aanvraag doet.

Vanaf 1 januari 2020 vallen de pelletkachel en de biomassaketel niet meer onder de ISDE. Wil je toch in aanmerking komen voor de subsidie? Dan moet voor eind december de maatregel zijn geïnstalleerd en de subsidieaanvraag zijn ingediend. Voor nieuwbouwwoningen waarvoor de bouwvergunning op of na 1 juli 2018 is aangevraagd, geldt de ISDE-regeling niet meer vanaf 1 januari 2020.

Op 23 december 2019 is in de Staatscourant een overgangsregeling gepubliceerd. Voor particulieren gelden overgangsperiodes:

Heb je als particulier vóór 1 januari 2020 voor je eigen woning een pelletkachel of biomassaketel aangeschaft en geïnstalleerd? Dan heb je na de installatie nog 6 maanden de tijd om subsidie aan te vragen.
Heb je als particulier vóór 1 januari 2020 een warmtepomp of zonneboiler aangeschaft voor een bouwwerk waarvoor de omgevingsvergunning na 30 juni 2018 is aangevraagd? En installeer je die voor 1 juli 2020? Dan kun je binnen 6 maanden na de installatie nog subsidie aanvragen in 2020. Dit geldt niet als het apparaat een pelletkachel of een biomassaketel is.

Bron: Vereiniging Eigen Huis

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog/nieuws.

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) - Bouwservice Noord-Oost Groningen

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)

2 februari 2020 - Huiseigenaren kunnen subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen. Het subsidieplafond van € 84 miljoen geldt tot 1 januari 2021. Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet je aan een aantal... lees verder »

ZZP’er in de bouw, de snelst groeiende groep binnen de bouwsector - Bouwservice Noord-Oost Groningen

ZZP’er in de bouw, de snelst groeiende groep binnen de bouwsector

30 januari 2020 - Op 1 januari 2020 zijn er 2.000.404 ondernemingen in Nederland. Nooit eerder waren er zoveel bedrijven. Het aantal bedrijven nam vorig jaar met bijna 100.000 toe, een groei van 5%. Dit staat in Data... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.